כולנו רוצות ורוצים לבנות ממשקי משתמש, נוחים קלים לשימוש, כאלו שיוצרים חוויה נהדרת בקרב המשתמשים והמשתמשות. כן, זה נכון, אבל, מהי אותה חוויה? כיצד רגשות משחקים תפקיד בחוויה הכוללת? כיצד ניתן להבין מה הם הרגשות הצפויים, כמו גם המתעוררים בפועל בעת שימוש במוצרים?
סדנה זו תעסוק בלב ליבה של החוויה – הרגש האנושי. שהרי, כולנו רוצות ורוצים ליצור חווית שימוש נ-ה-ד-ר-ת למשתמש.ת. רגש הוא אחד הרכיבים המרכזיים בהנעה לפעולה, גיבוש עמדות, התרשמות סובייקטיבית מהמוצר, ועוד. לכן, סדנא זו תקנה למשתתפות ולמשתתפים בה את היכולת לתכנן ממשקי משתמש, אשר יצרו ויעוררו את הרגשות הנכונים – על פי רוב חיוביים – וימנעו יצירת רגשות שליליים בקרב המשתמשים. כל זאת, כמובן, באופן הגון ומוסרי.
במסגרת הסדנה נכסה נושאים רבים, כולם סביב מקום הרגשות בתכנון הממשק האנושי וביניהם:
- מה הם רגשות והיכרות עם מספר מודלים בסיסיים של רגשות
- כיצד רגשות משפיעים על קבלת ההחלטות האנושיות
- על ההבדלים שבין רגשות שליליים וחיוביים בתכנון ממשקי משתמש
- כיצד להימנע מיצירת רגשות שליליים
- כיצד לנתח ולהשפיע על הרגש המשתנה, לאורך שלבי האינטראקציה השונים
- כיצד לבצע בדיקות משתמשים, המתרכזות ברגשות
- כיצד להשתמש ברגשות במטרה לשפר תהליכי Onboarding
הסדנה תעניק למשתתפות.ים בה כלים מעשיים, כמו גם הבנה מעמיקה בדרך בה רגשות צריכים להילקח בחשבון בעת תכנון ממשקי משתמש. לפיכך, יוקנו ויתורגלו מספר כלים בסיסיים, אשר יאפשרו למשתתפי הסדנא ליישם את הידע הנלמד בה בהצלחה בעולם העבודה.
הסדנא הורצה בהצלחה בסינגפור, ברזיל, תאילנד, ישראל ובמספר מדינות באירופה. כעת, מוצעת הגרסה השנייה והמתקדמת יותר למשתתפים בארץ.